Follow // Dashboard
What Makes You Beautiful
STORY BOOK-MUFIN MANJA
Tuesday, June 22, 2010 • 4:56 PM • 0 comments

Hai semua! Hari ini saya sudah pun baca buku yang bertajuk " Mufin Manja". Sebenarnya buku ini, saya baru pinjam dengan kawan saya di sekolah. Namanya " Puteri Irdina Safiah". Dia ni boleh dikatakan sama macam saya jugak... Dia suka membaca buku awal remaja seperti saya. Hmmm.... Kalau you semua nak tahu, buku ini boleh dikatakan banyak jugak ciri2 untuk bake "Mufin". Jom kita semua baca sinopsis! Jom...

Sinopsis:

Farahin, pelajar lepasan SPM yang menghadapi dilema mencari arah masa depannya telah mengambil keputusan mengusahakan perniagaan mufin. Di sekolah, pelajar-pelajar nakal menggelarnya Mrs. Teapot kerana tubuh badannya yang gempal. Di rumah, nama jolokannya ialah Manja. Pelbagai cabaran terpaksa ditempuhi oleh Farahin semasa dalam usaha membangunkan perusahaan mufin. Selain menghadapi masalah dengan pengurusan dirinya sendiri, produk mufinnya turut menerima tohmahan dan umpatan pengusaha makanan lain. Berjayakah Farahin menjadi usahawan mufin? Temui jawapannya dalam Mufin Manja. Sungguh menyelerakan! Selain memaparkan kisah Farahin dan Mufin Manja, di dalam naskhah ini juga terdapat pelbagai resepi mufin yang enak; teka silang kata yang menguji minda; petua memasak; dan tips menjalankan perniagaan dari rumah serta tips menjadi usahawan berjaya.

Oklah.. Cukup untuk setakat ini saya post buku baru yang saya dah baca... Goodbye..
Ahahaha.. Idea baru yang muncul di kepala saya...Bye..:)

Labels:


xoxo, Mrs. Zayn Malik





One Direction - One Thing♥

Tweet Tweet <3