Follow // Dashboard
What Makes You Beautiful
Sudah Ada Google Translator
Saturday, March 19, 2011 • 1:50 AM • 0 comments

Kawan2...Rina dah letak google page translator kat sebelah atas bahagian kanan blog. Sila guna jika perlu. Google Translate ni berguna untuk menterjemahkan bahasa blog anda ke bahasa pembaca blog. Tak kiralah dia dari negara mana, google akan menterjemahkan untuk membantu pembaca memahami isi blog. Hmm ini pun salah satu cara nak tarik lebih ramai pengunjung ke blog kita gak nih.

Cara pasang..senang jer. Ni contoh screen webpage dia


  1. Pergi sini -> Google Translate Tool
  2. Ikut arahan pada setiap turutan step. Mudah sahaja.
  3. Dapatkan snippet code. Copy.
  4. Pergi Blog anda, Design -> Add gadget -> pilih html/java script -> paste code tadi
  5. Save.
Ini lah hasil nya

Labels: ,


xoxo, Mrs. Zayn Malik





One Direction - One Thing♥

Tweet Tweet <3