Follow // Dashboard
What Makes You Beautiful
Tutorial - Blockquote
Friday, April 22, 2011 • 2:36 PM • 0 comments

Hai ! rina nak  buat blockquote ni. Blockquote ni contohnya macam kat bawah ni ...


P/S : Inilah blockquote!
Sudah tahu ? Jom kite tgk ape perlu dibuat :

1. Dashbord-->Design-->Edit HTML

2. Cari code bawah ni : ( kena tekan ctrl F dulu tau ! )


.post blockquote {
3. Copy dan paste code bawah ni kat bawah .post blockquote {

background: url(URL background ANDA);
border-top: 2px dashed #000000;
border-left: 2px dashed #000000;
border-right: 2px dashed #000000;
border-bottom: 2px dashed #000000;
  • Url background , anda boleh  ambil kat photobucket. Ambik direct link tau .
  • Tukarkan saiz 2px tu dengan saiz yang anda nak
  • Boleh tukar code colour #oooooo dengan colour yang korang suka  kat sini
4. Save template!

Cara nak gunakan blockquote ni pergi kat new post-->taip apa-apa dan lepastu highlight dan klik blockquote . Alahh, blockquote yang tanda macam ni " Faham? Kalau siap terus publish post. Tadaa! Siap dah pun :)
P/S : Blockquote ni tak akan nampak bila anda tekan preview au ! Selamat Berjaya !

Credits : Anis Nutella

Labels:


xoxo, Mrs. Zayn Malik





One Direction - One Thing♥

Tweet Tweet <3